تأثیر تعادل عناصر بر بدن طبق فنگ شویی

از آنجائیکه همه آنچه در کیهان هستی ظهور یافته در ترکیب پنج عنصر شناخته شده می باشند. بنابراین این ترکیبات در بدن انسان نیز از این قضیه مستثنی نیست. در وضعیت نرمال و سالم بدن عناصر به طور متناسب در بدن وجود دارد و عدم توازن در میزان این عناصر مشکلاتی را برای فرد بوجود می‌آورد. بدین جهت برای ایجاد تعادل عناصر در بدن بهتر است در هر وعده غذایی همه عناصر وجود داشته باشند. و این باعث ایجاد تعادل انرژی غذا برای بدن می‌گردد. و نیروی حیاتی (چی) تقویت گردیده و شخص زندگی طولانی و سالم و پر انرژی خواهد داشت. هریک از عناصر عبارتند از چوب ، آتش، خاک ، فلز و آب می‌باشند. لازم به ذکر است هر یک ار عناصر دارای طعم خاص خود می باشند و با بخشی از اعضای بدن مرتبط است از اینرو بر روی خلق و خو نیز اثر مستقیم دارد. ویژگیهای عناصر عبارتند از :

عنصر چوب : عنصر چوب دارای طعم ترشی می باشد و حمایت کننده عضو کبد و کیسه صفرا می باشد در صورت توازن باعث کاهش این عنصر در بدن باعث تند خلقی و خشم در فرد می‌‌گردد. افراد عصبی و تند مزاج و عجول در سیستم کبد و کیسه صفرا مشکل دارند. مصرف  مواد موجود در عنصر چوب احساس ناراحتی در عضلات و تاندونها را برطرف می‌نماید. همچنین باعث فعال شدن سوخت و ساز  بدن (متابولیسم ) و بیداری بدن و افزایش نیروی حیاتی می‌گردد. به عنوان مثال مصرف ترشیجات به عنوان عنصر چوب در پاییز به دلیل کم شدن میوه‌جات در تابستان و افزایش تأثیر فلز و آب در طبیعت است و مصرف ترشیجات باعث ایجاد تعادل در بدن می گردد. مواد غذایی این گروه مانند اسفناج ، انواع میوه‌جات ، مرکبا ( آلبالو، انگور ، تمشک ، شاتوت ، کاهو، کلم ، ماست ، پنیر و…)

عنصر آتش : عنصر آتش دارای طعم تلخ می‌باشد وجود این عنصر در مواد غذایی به قلب انرژی داده و سیستم گردش خون را تقویت می کند از اینرو منجر به افزایش روحیه و شاد شدن می‌گردد. در صورت وجود مشکل در قلب و سیستم گردش خون و دستگاه هاضمه و حتی کمبود شادابی ، خوراک ها و غذاهایی با عنصر آتش مصرف گردد. تا به بازسازی خون و مایعات بدن و تازگی روح و فکر و ذهن کمک شود. برخی از خوراکیهای عنصر آتش عبارتند از : میوه به ، چغندر ، پودر کاکائو ، تخم گشنیز، شنبلیله، انواع گوشت ، خانواده کلمها، قهوه ، چای ، زردآلو تازه و خشک ، زغفران ، گندم و جو، مغزها بویژه پسته و …

عنصر خاک : عنصر خاک دارای طعم شیرین است وجود این عنصر باعث رفع مشکلات طحال و لوزالمعده و معده می‌گردد. کمبود این عنصر باعث احساس خستگی و کمبود انرژی و وجود اضطراب و استرس می‌گردد. وجود متعادل عنصر خاک باعث ایجاد تعادل در جسم و روح و ذهن انسان می‌گردد. خوراکیهای که دارای این عنصر هستند عبارتند از: برنج ،آرد گندم ، ذرت ، انواع ماکارونی ، مارچوبه، آواکادو، کلم بروکلی ، انبه ، بادام هندی، بوقلمون ، تخم مرغ ، روغن زیتون، روغن کنجد، سیب زمینی ، شکلات ، شکر ، مربا، قارچ ، گردو و فندوق ، نان ، ماست  و…

عنصر فلز : عنصر فلز دارای طعم تند است. وجود عنصر فلز برای تقویت ریهها و روده بزرگ و رفع اندوه و افسردگی می باشد. کمبود این عنصر باعث ضعف در سیستم تنفسی ، جهاز هاضمه ، سیستم ایمنی بدن و مشکلات پوستی می‌گردد. برای مرطوب نگه داشتن پوست و پاکسازی مسیرهای تنفسی و انتقال انرژی از اعماق به بیرون با کمک این عنصر میسر می‌باشد. حس بویایی با کمبود این عنصر تحریک می‌گردد. و در زنان حامله باعث ایجاد ویار می گردد که با مصرف عنصر فلز که در مواد غذایی گروه خودش می‌باشد مرتفع می‌شود. همچنین غذاهای تند  که بیشتر در مناطق گرمسیری مصرف می‌شود به دلیل اینکه باعث سوزاندن  و ذوب کردن گرما و کاهش عنصر آتش در بدن می‌گردد. از جمله مواد خوراکی که دارای عنصر فلز می باشند عبارتند از : آویشن ، برگ بو، برنج دانه بلند، بادام زمینی ، پرتقال ، زنجفیل ، پودر کاری ، پیازچه ، سیر ، خردل ، دارچین ، سینه مرغ، فلفل سبز و سیاه ، کلم ، هل ، میخک ، مرزه  ، تخم گشنیز و …

عنصر آب : عنصر آب دارای طعم شور است. این عنصر مرتبط با کلیه ها، مثانه ، می‌باشد. وجود این عنصر ناب باعث تقویت این قسمتها می‌گردد. کمبود آن باعث ایجاد سرما و کمبود انرژی می‌شود و اگر در شرایط پر استرس و پر تنش یا افسردگی طولانی مدت قرار گرفته‌ باشید. حتما با کمبود عنصر آب مواجهید،  با مصرف آن مشکلات خود را مرتفع سازید. مواد خوراکی که مربوط به عنصر آب می‌باشد عبارتند از : آب ، جوانه ها ، خاویار، ساردین ، سویا، صدف ، انواع حبوبات از جمله عدس ، لوبیا ، انواع ماهی و میگو، نمک ، سفیده تخم مرغ و …

لازم به ذکر است از آنجائیکه گیاهان و میوه ها در فصل عنصرشان رشد می کنند و رشد آنها بستگی به دایره پنج عنصر دارد. یعنی زمانی رشد می‌کنند که سیستم بدن به آنها نیازمند است بنابراین بهتر است با طبیعت همراه باشیم. زیرا طبیعت به عنوان مادر انسان می‌تواند ما را در برابر بروز بسیاری از بیماریها محافظت نماید. و سعی شود برای جلوگیری از بهم ریختن سیستم بدن و ایجاد عدم تعادل در بدن از خوراکیهای مربوط به فصول دیگر جلوگیری شود. بعنوان مثال خیار و گوجه عموما در فصل تابستان رشد می‌کند و نباید در غیر از فصل تابستان از آن استفاده گردد. همچنانکه برخی بیماریها یا حالات روحی در زمان مشخصی از سال بروز پیدا می‌کنند. مانند تب یونجه در بهار، آسم و سرماخوردگی و بروز افسردگی در پاییز، و عفونت کلیه و مثانه در زمستان رخ می‌دهد.

3 پاسخ ها
  1. ستاره
    ستاره می گوید:

    سلام ببخشید شما میگید عنصر خاک شیرین ولی مواد خوراکی مثل نان و برنج و …که شیرین نیستند؟؟؟
    یا برای عنصر آتش که میگید تلخ یعنی چی؟
    گوشت و آلبالو و بقیه موارد گفته شده که طعمش تلخ نیست ؟؟؟

    پاسخ
    • Zohreh
      Zohreh می گوید:

      نان و برنج در نهایت به گلوگز تبدیل میشن شیرین هست اما باید ابتدا ببنید طبع خودتان چیست

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *